Змінне взуття для вашої "ластівки" Топ-8 літніх шин 2019

06 березня 2019 р.
Шини-Диски

Зимовий сезон поступово підходить до кінця, а значить власникам автомобілів пора задуматися про зміну комплекту шин на нові. Як показує практика, універсальні моделі покришок не завжди виправдовують себе у виняткових погодних умовах, наприклад, у сильний мороз або, навпаки, на розпеченому асфальті. Тому доцільніше перевзувати автомобіль завчасно перед початком зимового і літнього періоду.

Топ 8 літніх шин

Автомобільний ринок надає величезний вибір гуми на літо 2019 року, але дійсно заслуговують уваги і довіри не так багато. Пропонуємо вам ознайомитися з нашим рейтингом "вершків" літньої гуми на майбутній літній сезон.

Continental ContiEcoContact 6

Нову модель автошин представила німецька компанія Continental AG, що базується в місті Ганновер. Заводи компанії розташовані в багатьох країнах світу, випускаючи вироби різної комплектації.

Про запуск нової моделі Continental ContiEcoContact 6 стало відомо в жовтні 2018 року, і буквально відразу вона була схвалена 12 автовиробниками для заводської комплектації.

Гума Сontinental Сontiecocontact 6

Гума Сontinental Сontiecocontact 6

В самому найменуванні автошини криється її основний посил - екологічна безпека. Шоста модифікація, як і годиться будь экошині, розрахована на зниження витрати палива, що призводить до зменшення шкідливих викидів та забруднення атмосфери. Також це дозволяє водієві економити гроші на паливі.

Економія витрат відбувається за рахунок низького опору силі кочення. У порівнянні з попередньою моделлю цей показник був збільшений на 15%. Також компанія поліпшила ступінь зносостійкості на 20%.

Для виготовлення шин використовуються передова гумова суміш з кремнеземными добавками, що сприяє більш низькій деформації покришки під час їзди, кращої адаптації до нерівностей дорожньої поверхні і меншої кількості обертання колеса.

В залежності від типорозміру ContiEcoContact 6 може мати малюнок з трьома, чотирма або п'ятьма ребрами, завдяки чому шини забезпечують відмінне зчеплення і точне управління в будь-яких погодних умовах.

Переваги:

  • стабілізує управління і покращує зчеплення при русі під дощем;
  • більш точне управління завдяки асиметричній геометрії протектора;
  • величезний розмірний ряд.

Barum Bravuris 5HM

Нова модель від чеської компанії Barum призначена для легкових автомобілів середнього і преміального класу, а також для позашляховиків. Універсальність пояснюється різними типорозмірами автошин.

Основною "родзинкою" Barum Bravuris 5HM є асиметричний малюнок протектора. Поряд зі спеціальним складом гумової суміші, це забезпечує низький опір коченню, оптимізацію витрат палива, стабільну керованість і зчеплення на будь-якій поверхні.

Резина Barum Bravuris 5HM

Шини виготовляють з високоміцного компаунда по інноваційним технологіям, завдяки чому продукт вдалося вивести на новий рівень стійкості до стирання. Підкреслити неймовірну зносостійкість моделі компанія вирішила символом нескінченності на боковині шини.

Переваги:

  • тривалий термін експлуатації;
  • мінімальна деформація і відсутність перегріву, як результат - плавне обертання колеса;
  • точне зчеплення на високих швидкостях в сухих і вологих умовах;
  • скорочення гальмівного шляху на мокрій дорозі.

Gislaved Ultra Speed 2

Модель 2018 року Ultra Speed 2 прийшла на зміну автошин Ultra Speed, які користувалися успіхом на ринку шість років. Оновлений варіант зазнав істотні зміни, але зберіг свою асиметрію.

Ultra Speed 2 ідеально підходить для легкових автомобілів і позашляховиків, поєднуючи в собі оптимальні характеристики керованості і великий пробіг.

Гума Gislaved Ultra Speed 2

У протекторний склад шини входять розтягуючі смоли для сухого зчеплення, кремнезем для комфортної їзди по мокрій дорозі і полімери, що забезпечують оптимізацію жорсткості блоків. Це поєднання компонентів втілено в асиметричний малюнок, завдяки якому збільшується тяга на поворотах, зубчасті внутрішні ребра, забезпечують стійкість при динамічній їзді, і широкі канавки, які розсіюють воду із зони покриття шини.

При виготовленні шин використовується технологія ActiveBraking, що сприяє скороченню гальмівного шляху при різкому гальмуванні і збільшення поверхневого контакту з дорогою.

Крім того, на відміну від попереднього покоління автошин Gislaved, модель Ultra Speed 2 має менший рівень шуму за рахунок оптимізації малюнка протектора.

Переваги:

  • хороша стійкість на поворотах при великій швидкості;
  • надійне зчеплення з дорогою;
  • зносостійка гумова суміш;
  • стабільна їзда на високих швидкостях.

Continental ContiPremiumContact 6

Розробники нової літньої моделі об'єднали властивості двох шин - комфортної і спортивної. Тому в порівнянні з попередніми моделями, новий продукт вийшов більш комфортним, економічним, зносостійким і менш гучним.

Крім цього, розробники вдалися до оптимізації складу гумової суміші і вдосконалення малюнка протектора. Дизайн плечевин був частково запозичен у спортивній високотехнологічній шини Continental SportContact 6 і був доповнений асиметричною геометрією ребра протектора. Завдяки цьому автошини забезпечують високий рівень керованості і спокійно витримують бічні навантаження, що виникають при проходженні поворотів.

Continental ContiPremiumContact 6

Для виготовлення шин використовують гуму з новою сумішшю Black Chilli, що володіє високою еластичністю. Такий склад забезпечує високі показники продуктивності при будь-яких погодних умовах і забезпечує скорочення гальмівного шляху на 14%. Гума нагрівається при розгоні і гальмуванні, а охолоджується під час руху. Це сприяє економному витраті палива і подовження експлуатаційного терміну.

Переваги:

  • ефективна дренажна система;
  • швидкий відгук на рульові команди;
  • посилені зчіпні характеристики;
  • низький рівень шуму.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Нова модель 2019 року Eagle F1 Asymmetric 5 - це третя генерація шин для потужних автомобілів від компанії Goodyear. У порівнянні зі своїми попередницями, вона отримала поліпшені характеристики керованості та гальмування, навіть на мокрій дорозі в період рясних опадів.

Але головне, що відрізняє Eagle F1 Asymmetric 5 від покришок попереднього покоління - це інноваційна гумова суміш, за допомогою якої розробникам вдалося збільшити надійність контакту шини з мокрою поверхнею. Але це ніяк не вплинуло на показники зносостійкості і керованості на сухій дорозі.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Завдяки технології Active Braking, суть якої полягає у більш рівномірному розподілу навантаження на поверхню шини, і додаткового гумового шару вдалося досягти скорочення гальмівного шляху, точної реакції на команди рульового колеса і зменшення заносу на поворотах.

Переваги:

  • практично не схильна до аквапланування;
  • чудове гальмування на мокрій дорозі;
  • високий рівень зчеплення;
  • ефективне прискорення;
  • поліпшене поведінка на сухих дорогах.

Continental ContiSportContact 6

Модель SportContact шостого покоління є логічним продовженням і інженерним розвитком шини SportContact 5 спеціально для спортивних високопродуктивних автомобілів.

До ключових особливостей шини, що дозволяє блищати на гоночних треках і міських вулицях, можна віднести інноваційну конструкцію виробу, еластичну гумову суміш BlackChili і покращений дизайн протектора.

Для виготовлення автошин використовуються гібридний синтетичний матеріал Aralon350. Він стабілізує контур покришки, дозволяє витримувати екстремальні навантаження, підвищує безпеку і контрольованість пересування на дуже великій швидкості.

Continental ContiSportContact 6

Найкращу точність рульового управління і ефективну передачу поперечних зусиль під час проходження поворотів гарантує асиметричний протекторний малюнок. Макроблочний дизайн забезпечує безпеку і контроль при високошвидкісному маневруванні, а жорсткі центральні ребра і асиметричні поздовжні канавки підтримують загальну стабільність.

Переваги:

  • поліпшені зчіпні властивості на мокрій і сухій дорозі;
  • стабільність і стійкість на високих швидкостях;
  • точні і блискавичні реакції на повороти керма;
  • краще прискорення і коротший гальмівний шлях в будь-яких погодних умовах.

 Michelin Pilot Sport PS4 SUV

Будучи розробленої фахівцями в одній з найбільших шинних компаній в світі, автошина має цілу низку експлуатаційних і споживчих якостей. Завдяки високим показникам зносостійкості вона прекрасно підходить для інтенсивної експлуатації на міських позашляховиках і кросоверах.

Для досягнення відмінного зчеплення розробники збагатили гумову суміш покришки "функціональними еластомерами", завдяки яким вона здатна приймати форму найдрібніших нерівностей покриття, забезпечуючи надійний контакт на мокрій дорозі.  Крім того, глибокі поздовжні дренажні канали сприяють ефективному відведенню води із зони контакту і, таким чином, знижують ризик аквапланування.

Michelin Pilot Sport PS4 SUV

Також варто відзначити унікальний дизайн бічних стінок автошин, створений за технологією Premium Touch він надає написам "оксамитовий ефект".

 Переваги:

  • ефективне гальмування при будь-яких погодних умовах;
  • їздовий комфорт;
  • стабільність управління на високій швидкості;
  • міцність і стійкість до зношування.

Toyo Proxes TR1

Японський виробник випустив нову модель автошин з широким діапазоном типорозмірів, завдяки чому вони підходять для легкових авто різного класу. Toyo Proxes TR1 відноситься до категорії Ultra High Performance, що застосовуються в основному на потужних спортивних седанах і купе, тому шини відмінно підходять для активної та швидкої їзди.

Керованість і стабільність автошин на високих швидкостях, а також висока ефективність гальмування забезпечується спрямованим V-образним малюнком протектора з V-подібними основними канавками. Також зигзагоподібний дизайн протектора забезпечує швидке відведення води, підвищують стійкість до аквапланування і гарантує стабільність управління на мокрій дорозі.

Резина Toyo Proxes TR1

Удосконалена гумова суміш з додаванням силіки і силіконового компаунда гарантує високу міцність, зносостійкість вироба і мінімальний нагрів шини. А завдяки широким посиленим плечових зон протектор не деформується під впливом бічних сил.

 Переваги:

  • низький рівень шуму;
  • чудова стійкість;
  • надійне зчеплення;
  • швидке гальмування;
  • хороша тяга і стійкість на поворотах.

Коли потрібно міняти комплект автошин?

Зміна гуми повинна проходити не за календарем, а по погоді. Прогноз погоди вельми оманливий, тому не поспішайте чисто по інтуїції і за народними повір'ями відправлятися на шиномонтаж з метою зміни шин. Оптимальніше всього переходити на літню гуму в середині березня, коли середня температура не опускається нижче + 5 ° С.

Як вам стаття?
  • Currently 3/5 Stars
3,7 3 оцінки
Коментарі
До цієї статті поки що немає коментарів
Додати коментар
Читати також
Шини як витратний матеріал: чому не варто купувати б/в шини
09.04.2024
Шини-Диски
Шини як витратний матеріал: чому не варто купувати б/в шини

Багато водіїв вважають доволі привабливими оголошення про купівлю вживаних шин. Головною перевагою здається низька вартість, тому деякі поспішають придбати їх заради економії. 

Огляд популярних шин для електромобілів
05.04.2024
Шини-Диски
Огляд популярних шин для електромобілів

Коли мова заходить про шини для електромобілів, багато хто ставить питання: а в чому тут особливість? Зрештою, шини здаються простим компонентом автомобіля. Але при глибшому вивченні особливостей електромобілів з'ясовується, що навіть така, здавалося б, стандартна річ, як шина, має свої нюанси.

Огляд брудових шин для транспорту ЗСУ
03.04.2024
Шини-Диски
Огляд брудових шин для транспорту ЗСУ

Брудові шини для транспорту ЗСУ – тема, яка заслуговує на особливу увагу. Адже це не просто елемент автомобіля, а важлива складова, здатна значно поліпшити прохідність транспортних засобів по складній місцевості, що особливо важливо в умовах ведення бойових дій.

"Електрошини": широкий вибір для вузького кола
27.02.2024
Шини-Диски
"Електрошини": широкий вибір для вузького кола

Шини для електромобілів повинні бути більш міцними, стійкими і ефективними, а також забезпечувати надійне зчеплення і акустичний комфорт в салоні, — це за замовчуванням.

Купуємо шини вперше з «Shiny & Diski»
08.01.2024
Шини-Диски
Купуємо шини вперше з «Shiny & Diski»

Дешевші шини заощаджують гроші, але зношуються швидше, що впливає на продуктивність, керованість і безпеку автомобіля. Якісні дорогі шини мають удосконалений дизайн, краще зчеплення та підвищену довговічність. Вони забезпечують тихішу їзду та сприяють плавному водінню. Перш ніж обрати, враховуйте термін служби шини, характеристики та репутацію виробника. А головне — не хвилюйтесь, все в житті буває вперше, тому наші консультанти завжди готові допомогти.

 

Дилеми при виборі шин: як виграти, щоб не програти
11.12.2023
Шини-Диски
Дилеми при виборі шин: як виграти, щоб не програти

Шини великого розміру покращують керованість транспортного засобу, бо пропонують більшу площу контакту з дорогою і тим покращують зчеплення. Але вони також мають їздові недоліки. Збільшення ваги та інерції великих шин погіршує реакцію керованості і робить автомобіль менш маневреним — він повільніше реагує на рухи керма. Цей парадокс є проблемою під час вибору шин, оскільки переваги покращеного зчеплення слід порівнювати з потенційними втратами в маневреності та динаміці водіння. 

Розумні Шини на 3D-принтері
07.12.2023
Шини-Диски
Розумні Шини на 3D-принтері

Шинна компанія «Shiny & Diski» пропонує огляд топ-інновацій світової промисловості, які скоро будуть втілені в життя.

Маркування мотошин
20.10.2023
Шини-Диски
Маркування мотошин

Вибір однієї з моделей мотошин - такий самий важливий процес, як і купівля мототранспорту. Від того, наскільки грамотно і відповідально ви підійдете до цього завдання, залежить ваша безпека на дорозі.